Att förverkliga sina drömmar

Jag har tänkt mycket på detta med att göra sina drömmar till verklighet. Jag har haft många drömmar genom åren, men några drömmar som aldrig har ändrats är att jag velat ha man, hus och barn. Dessa drömmar har jag stadigt stått fast vid sen barnsben egentligen. Jag är absolut för att man ska drömma och att man ska visualisera för det gör jag också. Jag tror att man kan uppfylla många av sina drömmar genom att visualisera dem och fantisera ofta, men jag tror också att man måste vara realistisk, både när det gäller hur ens drömmar ser ut, men också vad som krävs för att uppfylla dem.

Om vi tar min husdröm exempelvis. Jag började tidigt att drömma om hus och några år senare var jag verkligen bestämd på att jag ska ha ett hus. Men det räckte ju inte med att drömma och visualisera, utan jag var ju också tvungen att kämpa för det. Jag började spara pengar, jag började tänka på vad jag spenderade mina pengar på och även om jag många gånger kanske ville ha den där tröjan så avstod jag för att jag hellre ville kunna köpa hus i framtiden. Det krävdes alltså uppoffringar av mig för att jag skulle kunna förverkliga den där drömmen. Sen ska jag också tillägga att jag har haft en enorm tur som haft möjlighet att spara pengar då alla inte har den typen av möjlighet heller. Efter något år kunde jag köpa ett hus med min sambo. Det är inte mitt drömhus, men jag trivs otroligt bra här och är hur nöjd som helst för det funkar just nu. Vill vi någon gång köpa ett större hus så får vi ju helt enkelt spara pengar till det också. Men jag kunde köpa hus som 27-åring vilket jag är otroligt glad över.

Drömmar är inte alltid realistiska och det behöver de inte heller alltid vara, så länge man är medveten om det själv. Det kan vara skönt att fantisera sig bort till en annan värld ibland så länge det stannar där, men om jag går omkring och verkligen drömmer om att jag ska bli drottning över Sverige så skulle jag förmodligen bli väldigt besviken över att det aldrig inträffar. Eller om någon är kronisk sjuk går omkring och drömmer och visualiserar om att bli frisk så lär den också bli väldigt besviken. Jag tänker att man måste hitta en acceptans om att det ser ut som det gör, men att man ändå kan göra livet så bra som det bara går. Vissa saker kan man förändra, medan andra saker inte går att förändra, men det innebär inte att livet behöver vara skit för det.

Jag vill verkligen uppfostra mina barn till att det mesta är möjligt och att man i princip kan bli vad man vill i livet, men det innebär också att man måste kämpa för det. Det går inte att bli statsminister genom att sitta hemma i soffan. Det går inte att köpa hus om man inte sparar pengar. Det mesta i livet kräver uppoffringar av olika slag och när man blir medveten om det, ja då tror jag att de flesta av ens drömmar går att uppfylla. Drömmar och mål är jätteviktiga, men i slutändan är det bara du som kan göra verklighet av dem, även om du kan behöva lite hjälp på vägen.

#1 - nouw.com/sannaevelyne

Vilket bra inlägg! Och grattis till ditt kämpande och att du nu har ditt hus :) jag vill också ha man & barn en dag ♡

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#2 - Annica

Absolut! Det går inte bara att drömma om det och tro att det ska slå in. Det krävs ibland "blod, svett och tårar" från en själv för att drömmen ska slå in.

Svar: Ja men precis!
Evah Åberg

#3 - Pärla

Klokt att drömma tycker jag. Tror det får oss att keep going ibland så att säga. Som du säger får man såklart kämpa om man också ska uppnå de. Men så kul att ni ändå kunde köpa ett hus som ni trivs med.

Svar: Ja det tror jag också
Evah Åberg

#4 - Ullie

Ja men drömma är bra brukar ofta föra en åt rätt håll .
Du ska va stolt som fixade det o med sambon

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#5 - MissMadde

Vilken insperation man får. Vilken kamp du måste ha haft med att kämpa och hitta orken att fortsätta när man får motgångar. Sån fint inlägg. Tack för att du dela med dig

Svar: Tack så mycket :) Ja mycket har varit en kamp men jag är också väldigt lyckligt lottad
Evah Åberg

#6 - Netti Starby

Vad härligt att du kämpar för att uppfylla dina drömmar och så himla sant det du skriver. <3 Kramis

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#7 - Therese

Det krävs ibland "blod, svett och tårar" för att få sin dröm att bli och man måste kämpa för att få det man vill och det har du verkligen gjort och nu har du ditt hus. Vilket bra inlägg =)

Svar: Tack så mycket :) Ja men exakt
Evah Åberg

#8 - ajlimullersandvik.blogg.se

Jag ska också börja spara så jag kan köpa bostad :D

Svar: Gör det, så värt det :)
Evah Åberg

#9 - Paulina

Bra text😊 Klart man måste jobba för det man vill ha

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#10 - Snabela

Om man frågar mig så är drömmar nått som är viktigt att ha, utan dom så kommer man ingenstans här i livet. Vissa drömmar är för att uppfyllas, medans andra bara är för att drömma.

Svar: Ja det var ju det jag skrev i inlägget också, men att jag tror att det är viktigt att vara medveten om det själv :)
Evah Åberg

#11 - Elin

Drömmar ska man ha. Känns hoppfullt på nåt vis. Gör livet lite lättare

Svar: Ja precis :)
Evah Åberg

#12 - charlottelinden.se

Jag har exakt samma drömmar - man, hus och barn! Roligt att se att du snart har förverkligat dem allihop :) Håller med om att de flesta drömmar går att förverkliga så länge man är beredd att kämpa för dem!

Svar: Hoppas du snart uppfyllt dina drömmar ❤
Evah Åberg

#13 - Amanda

Åh så bra inlägg! Du har verkligen rätt vill man nå sina drömmar måste man jobba för dom och inte bara vänta. Det blir ju värt det när man når drömmen :)

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#14 - Jessica

Vilket intressant inlägg, håller verkligen med dig, man ska aldrig ge upp sina drömmar dom är värd att kämpa för ❤️

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#15 - Hannas krypin

Vilket inspirerande inlägg att läsa, man ska aldrig sluta drömma. Om man vill så kan man göra allt. Vissa saker måste man bara kämpa mer för än annat. Sen kanske lite tur med, eller?

Svar: Tack så mycket :) Ja ibland tror jag att man behöver lite tur också
Evah Åberg

#16 - Delila

Drömmar är såå viktigt <3

Svar: Ja exakt :)
Evah Åberg

#17 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★

Viktiga poänger där, visst är det så. Man måste ju sätta upp mål för att klara av det man vill göra. Ingenting i livet kommer gratis, utan man offra vissa saker för att få något annat.

Svar: Ja men exakt :)
Evah Åberg

#18 - Emma Engström

Drömma är något man verkligen måste göra, och försöker tänka att inget är omöjligt att uppnå! <3

Svar: Ja precis :)
Evah Åberg

#19 - Natascha.bloggplatsen.se

Att drömma är viktigt, man behöver det i vardagen. Men som du skriver, dom lär vara realistiska. Jag bor heller inte i ett "drömhus" men jag bor i hus🙏

Svar: Ja men exakt :) Man får ta saker pö om pö liksom
Evah Åberg

#20 - Annika

Helt rätt tänkt. Kram.

Svar: Kram!
Evah Åberg