Graviduppdatering - vecka 37

Nu har jag gått in i vecka 37 (36+2) och det är bara 26 dagar kvar tills han är beräknad... Alltså jag kan knappt fatta det... Nu är han ju i stort sett färdig i magen så det händer inte så mycket med hans utveckling, men det börjar däremot bli enormt jobbigt för mig. Vissa dagar har jag ont överallt och det är svårt att finnas känner jag eftersom det liksom inte är skönt att varken gå, stå, sitta eller ligga.

Jag har också fått väldigt mycket klåda på magen. Jag har ju fått en del bristningar men det är först nu magen börjat klia och jag antar att det är för att huden tänjs ut så när man är gravid. Vissa dagar har jag extremt ont i revbenen på grund av alla sparkar.

Nu närmar det sig förlossning med stormsteg och jag känner mig ganska lugn faktiskt. Jag är inte så orolig för själva förlossningen utan mer ovissheten som är innan. När kommer det ske? Vart kommer vattnet gå? Kommer sängen bli förstörd om vattnet går där? Kommer vi hinna in till förlossningen? Hur ska det kännas? Det är mycket frågor om just skedet innan jag tänker på. Sen är jag även lite orolig för efter förlossningen. Om hur ont det kommer göra i fiffi, om det kommer vara svårt att gå på toa efteråt osv. Men jag försöker vara lugn och ta allt som det kommer för detta är ju inget man kan planera utan det blir som det blir helt enkelt.

I den vanliga appen Preggo som jag brukar skriva ifrån så finns det inte mycket information just denna veckan så därför kör jag från appen Preggers istället.

• Han tränar sina lungor genom att dra fostervatten in och ut.
• Han tränar också på sin sugförmåga genom att suga på sina fingrar.
• Han har nu lagt på sig så mycket fettvävnad att han har fått små veck och gropar i lår, knäveck och armar.

#1 - Pauline Hurtig

vad jobbigt att de kliar :(

Svar: Ja verkligen :/
Evah Åberg