Graviduppdatering - vecka 38

Idag går jag in i vecka 38 (37+0). Nu är det bara 21 dagar kvar tills han är beräknad. Under veckan har jag försökt städa här hemma då det verkligen har blivit skitigt efter att vi har dränerat. Hela gården är ju liksom lerig och vi fick ju använda garaget som entré när de dränerade då vi var tvungna att riva vår trapp. Garaget är sammankopplat med huset så man kan gå direkt in i vardagsrummet därifrån och det blev verkligen lera överallt känns det som. Nu har i alla fall Dennis byggt en ny trapp och jag är så nöjd med den! Blev verkligen så mycket finare med en trätrapp än en sliten betongtrapp. Om något år ska vi ju bygga en veranda utanför dörren istället.

Men jag märker att jag verkligen inte har samma energi som innan. Allt är verkligen tungt just nu och jag får städa lite och sen gå och vila. Jag kan inte alls köra på i samma takt som innan, men det är väl inte så konstigt. Under veckan har vi också tagit lite fina gravidbilder här hemma som jag blev supernöjd med. Jag ska rama in några av dem för det är ju ett minne för livet, att i min mage ligger vår älskade son. Jag skapar liksom honom där inne och det är så himla coolt!

Min mage har dock börjat klia enormt mycket och jag har fått mer bristningar. Jag har lite problem att acceptera mina bristningar, men jag hoppas att jag kommer göra det mer framöver då det är en helt naturlig sak liksom som man egentligen inte alls borde lägga tid och energi på.

Eftersom att han i princip är fullbakad där inne så står det inte så mycket i gravidapparna längre faktiskt. Han ligger ju mest där inne och gottar till sig nu, så därför tänkte jag faktiskt sluta ta upp vad apparna säger, om det inte står något speciellt. Men nu ska han ungefär väga 3000 gram och vara ca 48,7 cm lång, men det är ju såklart så olika från bebis till bebis.

#1 - Rebecca

Åh så mysigt att du snart får ha din bebis hos dig. 😍
Han kan ju komma när som helst nu! Önskar dig lycka till med allt och njut så mycket du bara kan för tiden går så rasandes fort. 💞

Svar: Ja men precis :) Tack så mycket <3
Evah Åberg

#2 - Jennysvardag

Så spännande, nu är det ju inte alls långt kvar tills ni har eran son i famnen. Åh, jag kan tänka mig att det blev lerigt när dom höll på och fixade. Skönt ändå att man kommer in genom garaget. En trätrappa är ju så fint :)

Svar: Nej det går fort nu :)
Evah Åberg

#3 - Pärla

Sjukt att det är så nära, nu kan han ju komma i princip när som.
Skönt att städa undan lite men förstår att energin tryter. Kul med en ny trapp med.
Jag tror att du kommer att älska dina bristningar så småningom <3

Svar: Jag hoppas du har rätt <3
Evah Åberg

#4 - Moa Larsson

Vi har några vänner som precis dränerat hemma och de beskriver det som "helvetet på jorden". Mycket på grund av deras ståhej valde vi att inte köpa ett hus med källare - haha! Så förstår att det är tungt, speciellt så långt in i graviditeten. Jag fick bristningar tre dagar innan My poppade ut och hade så svårt att acceptera det. Antagligen också för att de kom så sent. Men idag, tre år senare tänker jag inte på det lika mycket. Det är sant att de bleks i solen och med tiden 🖤

Svar: Haha ja jag förstår dig. Dock tycker jag det är värt med källare ändå och vi hade oturen att det kom så tätt in på förlossningen, men nu är det färdigt i alla fall :)
Evah Åberg

#5 - MissMadde

Önskar dig alla lycka med förlossningen <3 Skönt att du kan vara aktiv även om de är lite med städningen. De kunde inte jag haha

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#6 - Sara Ekman

Förstår att det är tungt nu, inte långt kvar!!<3

Svar: <3<3
Evah Åberg

#7 - Therese

Ja nu är det ju verkligen inte långt kvar tills du har din son i famnen nu kommer det gå väldigt fort =). Fin bild =) du har verkligen en fin bebismage =)

Svar: Tack snälla, vad glad jag blir :)
Evah Åberg

#8 - Annika

Oj vilken fin bild på er. Ha en trevlig vecka. Kram.

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#9 - Junitjej

Jobbigt med dränering, men så skönt att det är klart! Vilken fin mage du har!

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#10 - Paulina

Vad bra med en ny trapp 😊 Låter inte kul med lera inne i huset 😩

Svar: Nej det har varit jobbigt när det blivit så skitigt inne...
Evah Åberg

#11 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★

Kolla upp klådan så det inte har med levern att göra. Just så där vid slutet är det viktigt att kolla extra vad just klåda handlar om. Prata med din BM om saken :).

Svar: Jag var faktiskt hos bm idag och hon sa att så länge det inte kliar i händerna och under fötterna så var det ingen fara. Och hon sa även att mina bristningar ser väldigt irriterade ut så det förmodligen beror på det så skulle fortsätta smörja. Blir det värre så får jag kolla upp det så tack för tipset :)
Evah Åberg

#12 - Bunny Therése

WOW så fin!!

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#13 - Hanna Karlsson

Men så fin bild på dig, bebisen och din sambo. Kan tänka mig att det varit väldigt smutsigt under tiden som det dränerades. Jag skulle gärna vilja se en bild på trappan som han byggde. Jag vill också ha en veranda men det är lite meckigt att bygga och sen har vi inte ekonomi för det heller.

Svar: Tack snälla :) Ja bild kommer framöver
Evah Åberg

#14 - Netti Starby

Vilken vacker bild på er och så underbart att det är så snart! <3 Kramis

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#15 - TwinMom.se

Åh så nära det är nu! Sista väntan är ju olidlig!
Jag fick också bristningar när jag var gravid men kan inte säga annat än att jag älskar dom eftersom det är tatueringar efter mina flickor och ett bevis på vad kroppen klarar av!

Svar: Åh vad fint <3
Evah Åberg

#16 - Jessica

Oj så nära det är nu ❤️ kul att ta minnes bilder från graviditeten, bilden du delade här var ju super fin 😍😍

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#17 - charlottelinden.se

Ja, det är verkligen SÅ häftigt att det skapas en liten människa inuti oss kvinnor. Min vän är gravid och jag kan verkligen inte förstå att samma människa som jag kommer att få träffa om ett par månader är personen som ligger där inne i magen nu. Så vacker grej! <3

Svar: Ja verkligen, så coolt :)
Evah Åberg

#18 - Amanda

Det är en sån fin bild på er 2 och magen. Man ser verkligen kärleken mellan er och barnet. Hoppas du kan städa lite mer sen när barnet har kommit ut :) Du är fin som du är <3

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#19 - nouw.com/sannaevelyne

Vilken vacker bild 😍 och vad spännande att han snart är här! Förstår att det börjar bli tungt och jobbigt nu men snart så...

Svar: Åh tack :)
Evah Åberg

#20 - ajlimullersandvik.blogg.se

får man se på trätrappen? :) Låter tjusigt!

Svar: Ja det kommer bild framöver :)
Evah Åberg

#21 - Pauline Hurtig

åh så fin bild!

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#22 - Emma Engström

Kan liksom själv inte förstå att det snart är dags för dig?! Det har varit så kul att få följa med dina uppdateringar och hur det går :D <3

Svar: Åh vad kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#23 - Carolina

Mysigt att det inte är långt kvar nu! Super fin bild på er :D
Jag kan förstå att det har varit jobbigt att behöva gå igenom garaget och in i vardagsrummet, men skönt med en ny trapp :D

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#24 - Jennifer

Ohhhh nu närmar det sig, så spännande! :D

Svar: <3
Evah Åberg

#25 - Delila

Så vacker bild!

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#26 - Jessica Högberg

Så spännande, nu kan han komma när som helst💕 Lyssna på din kropp och vila när du behöver. Bristningar är en världslig sak😘 Underbar bild!

Svar: Tack så mycket!
Evah Åberg

#27 - Rebecca

Jag hoppas att du får träffa honom så fort som möjligt! Hittade till din blogg eftersom jag såg att du skriver om psykisk ohälsa. Det gör jag på min blogg också, så du är välkommen att kika in på den också :)

Svar: Ska kolla in :)
Evah Åberg

#28 - Jasmine

Vilken fin bild på er två (tre).

(Sent) Svar: Tack, kul att du gillade februaritemat i min bullet journal.

Kram

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#29 - Jessica Högberg

Oh, nu var det ett tag sen du hördes av, hoppas allt är toppen <3<3<3

Svar: Ja nu finns det en ny uppdatering :) Det är bra, lite ovant än med det nya livet <3
Evah Åberg

#30 - Malin

Nu kommer ju lillkillen snart :D

Svar: Ja när du skrev kommentaren hade han redan kommit faktiskt :)
Evah Åberg

#31 - Tess

Gud va ja älskar den där bilden 😍❤️❤️❤️❤️

Svar: Åh tack så mycket, vad glad jag blir :)
Evah Åberg