Graviduppdatering - vecka 36

Idag har jag gått in i vecka 36 (35+0). Det börjar lita på kroppen mer och mer att vara gravid faktiskt. Det är svårt att sitta, det är svårt att ligga, det är svårt att gå och stå och vissa dagar vill jag bara ge upp för att jag inte orkar så mycket längre. Jag har fått så ont i en punkt i ryggen så det är svårt att hitta en bekväm ställning att sova och sitta i.

Men trots de här problemen som hör till så är det otroligt mysigt fortfarande. Jag har nu börjat kunna känna konturer av hans fötter när han sparkar och jag märker när han putar ut med rumpan. Det blir en stor bula på magen när han gör det. Jag var till barnmorskan idag och allt ser jättebra ut. Blodtryck, mina värden, vikt och sf-mått ser jättebra ut och hans hjärta slår som det ska så det är otroligt skönt att veta. Magen har börjat sjunka också, men han är dock inte fixerad än.

Jag har en app i mobilen som heter Preggo och i den står bland annat:
• Han är nu ca 47 cm lång.
• Enligt experter är han nu redan medveten om sitt "jag" och kan välja hur han vill röra sig, ta emot "budskap" utifrån, bli upprörd och sparka ilsket eller låta sig lugnas och somna.
• I slutet av denna veckan anses han vara fullgången.Dennis och jag har svarat på lite frågor om Bullen för att se vem som har mest rätt, vilket visar sig när Bullen kommer ut så klart.


Vad kommer Bullen väga när han föds?
Dennis: 3400 gram.
Evah: 3750 gram.

Hur lång kommer han vara?
Dennis: 47 cm
Evah: 50 cm

När kommer han födas? (Han är beräknad 2 mars)
Dennis: 3 mars.
Evah: 5 mars.

Hur lång tid kommer förlossningen ta, från första värkarna?
Dennis: 11 timmar.
Evah: 8 timmar.

Vilken hårfärg kommer han ha?
Dennis: Blont.
Evah: Brunt.