Graviduppdatering - vecka 34

Idag går jag in i vecka 34 (33+0). Under veckan som varit har det varit lite jobbigt faktiskt. Sent på onsdagskväll fick vi åka in till förlossningen på grund av minskade fosterrörelser. Jag kände av honom men inte alls på samma sätt som innan så vi fick komma in. Vi har ju 6 mil till förlossningen så vi var inte inne förrän vid 23.45 ungefär. Väl där inne fick vi göra CTG som mäter bebisens hjärtljud. De mätte även min puls. Sen tog de mitt blodtryck, min temp och så fick jag lämna urinprov. Allting såg bra ut men jag kände honom fortfarande inte särskilt mycket. Så för att vara på den säkra sidan ville läkaren göra ett ultraljud. Vi fick se honom röra sig och allt såg bra ut även där, så vi fick åka hem när klockan var vid 03.

Men de ville att jag skulle boka ett tillväxtultraljud så på fredagen fick vi åka in till sjukhuset igen och där fick jag göra ett mer grundligt ultraljud. Mängden fostervatten var bra, flödet i navelsträngen var bra och de tippade på att han väger ungefär 2400 gram vilket är helt normalt. Vi fick se en söt liten pussmun och en liten uppåtnäsa, samt att han har långt hår som fladdrar i vattnet haha. De kunde mäta håret till 1,9 cm, alltså huuur söt! Jag gick och log hela dagen efter det för det var så mysigt att få se honom lite närmare. Nu tycker jag att sparkarna kommit igång mer igen. Jag känner mig i alla fall inte lika orolig, men det oron man känner när man inte vet om något är fel är hemsk faktiskt.

Jag har i alla fall börjat packa bb-väskan nu för det är en stor oro jag har, att det ska sätta igång och jag inte har packat något så nu är det viktigaste i alla fall nedpackat så man vet att man klarar sig i fall det händer tidigare.

Jag har en app i mobilen som heter Preggo och i den står bland annat:
• Han är nu ungefär 46 cm lång.
• Nu är alla inre organ helt klara, men lungorna behöver mogna lite för att klara omställningen från fostervatten till luft.
• Han blinkar, tittar, lyssnar, övar på att andas och grimasera. En del forskare hävdar att han till och med övar på att gråta.
• Hörseln och hjärnan är så pass utvecklade att favoritsånger, min röst och andra frekvent återkommande ljud nu lagras i minnet.

#1 - Netti Starby

Vad skönt att allt var bra och så gulligt att ni såg honom så tydligt på ultraljudet! <3 Kramis

Svar: Ja det var supermysigt :)
Evah Åberg

#2 - Malin

Men wow, nu är det ju inte långt kvar!

Svar: Nej det går så fort :)
Evah Åberg

#3 - Carolina

Vad skönt att allt såg bra ut och att du känner hans rörelser igen. Kan tänka mig den där oron och skönt att få det bekräftat att allt är bra med lillen där inne! :)

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#4 - Jasmine

Bra att du tar din oro på allvar! Skönt att det inte var någon fara. Hoppas resterande del av graviditeten går bra. Ta vara på dig.
Kram

Svar: Ja det är lika bra att kolla upp det liksom
Evah Åberg