Graviduppdatering - vecka 35

Nu har jag gått in i vecka 35 (34+2). Brukar ju skriva dessa inlägg på måndagar då jag byter dag men jag har faktiskt inte hunnit förrän nu. Nu är de igång med att dränera här igen. De dränerade halva huset innan jul och gör resten nu så det är full rulle här hela dagarna just nu, men det blir skönt att ha detta gjort, både för huset och för att man sen bara kan fokusera på bebis.

Jag har i stort sett packat klart bb-väskan. Det är bara någon enstaka grej kvar och lite mer snacks. Jag har också skrivit färdigt mitt förlossningsbrev. Jag har kokat alla nappflaskor och nappar. Vi har bäddat hans säng och gjort i ordning med blöjor, tvättlappar och allt vid skötbordet. Vi har också börjat sätta upp hyllor i hans rum där vi ställt upp lite gosedjur, leksaker och böcker. Sängen ska vi bara flytta in till oss när det närmar sig mer, men i stort sett allt är klart för hans ankomst vilket känns så skönt!

Jag håller också på att laga matlådor som jag fryser in för att vi ska ha när Bullen kommit. Man kanske inte orkar ställa sig och laga mat det första man gör och då är det skönt att det finns god och nyttig mat i frysen som man bara värmer upp. Tänk att det är mindre än 6 veckor kvar tills han är beräknad, hur sjukt?!

Jag har en app i mobilen som heter Preggo och i den står bland annat:
• Nu har de flesta bebisar tappat allt hår som de haft som ett värmande lager, lanugohåret. Istället täcks nu kroppen av det tjocka, vita, skyddande fettet som kallas fosterfett.
• Vikten ökar med ungefär 30 gram om dagen.
• Han håller fortfarande på att träna upp sitt matsmältningssystem genom att svälja fostervatten och sen kissa ut det som inte blir kvar i tarmen.

 

En video på när han sparkar, som jag laddade upp på facebook för ett tag sedan.

#1 - Pia

Va kul och va duktig du är som gjort matlådor och fryst in. Riktigt smart.

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#2 - Jasmine

Vad skönt att ni börjar bli klara med allt inför bebisens ankomst! Jag tänker på dig ska du veta. Hoppas att allt går bra de sista veckorna.
Kram

Svar: Vad gulligt av dig :) Ja det hoppas jag med!
Evah Åberg

#3 - Jessica

Visst är det mysigt nu när det närmar sig? :) Vi har gått in i vecka 34. Så himla spänd! Tur att jag trillade in här, för jag har inte ens börjat fundera på förlossningsplanering. Kanske är dags att skriva ned lite... Hur mår du annars, har du några krämpor?

Svar: Ja det är supermysigt :) Jag mår oftast helt okej. Har vanliga gravidkrämpor liksom. Har ont i ryggen och har lite problem med foglossning. Halsbränna, täppt näsa så ibland är det otroligt jobbigt men tycker ändå det har varit en väldigt bra graviditet. Hur är det för dig? :)
Evah Åberg