Dömer mig själv i perioder

I perioder är jag otroligt dömande mot mig själv. Jag känner mig lätt misslyckad och dålig, särskilt när det kommer till mammarollen. Dessa perioder ifrågasätter jag om jag är en bra mamma. Har jag aktiverat honom tillräckligt? Har jag gosat tillräckligt med honom? Har han suttit för länge i babysitern nu för att jag behövt göra ditt eller datt? Och jag ska vara ärlig att jag hatar dessa perioder när jag börjar ifrågasätta mig själv för då blir jag aldrig tillräcklig. Då gör jag allt fel

Jag får dåligt samvete när jag ibland för att jag ibland behöver gå undan för att få andas. Jag får dåligt samvete när jag ibland längtar efter att vara ensam. Det konstiga är också att när han sover eller när jag är ensam så vill jag att han ska vara vaken och vara med mig för jag älskar honom så mycket att jag nästan går sönder haha.

Men jag förstår inte riktigt varför dessa perioder kommer egentligen, för jag vet ju innerst inne att jag inte är en dålig mamma. Men varför känner jag mig liksom kass i perioder? Jag önskar att jag visste vad som orsakar det för då kunde jag ju jobba på att dessa perioder inte skulle bli så jobbiga för mig. Det handlar inte heller bara om min roll som mamma, utan om allt egentligen i dessa perioder.

Upplever ni också dessa perioder ibland? Vad gör ni åt dem?