10 years challenge

2010, jag var 19 år. Vid den här tiden kämpade jag enormt mycket med skolan. Jag avskydde min gymnasieskola då jag blev utsatt för mobbning av mina lärare (vill du läsa vidare om det så kan du göra det här). Jag var egentligen inte ens välkommen på min egen student, men jag gick dit ändå och har efter det aldrig satt min fot på den skolan igen. Däremot började jag efter studenten på en skola i Grums för att läsa upp mina betyg eftersom jag bara hade ett samlat betygsdokument.

Jag kämpade också på med körkortet och tyckte att det var väldigt svårt. Jag hade svårt för att backa runt hörn och var nära på att ge upp. Jag var en ganska vilsen och osäker tjej, men samtidigt hade jag mycket skinn på näsan. Jag la ofta upp bilder på bilddagboken och gillade att provocera vilket jag fick mycket hat för. Dock provocerade jag aldrig på ett elakt sätt mot andra, utan det var mer mot mig själv, att jag spelade lite korkad och utmanande. Men jag tyckte samtidigt det där hatet var roligt för folk blev så otroligt provocerade av lite hud och av att jag ändå stod på mig och drev om mig själv tillbaka. Jag började blogga på blogg.se och min stora dröm var att bli en storbloggare. Jag ville bli rik, gå på events och jag ville bli känd. Jag drömde ofta om att få skriva autografer. Jag drömde också om att bli mamma.


 2020. Idag ser livet helt annorlunda ut än vad det gjorde för 10 år sen. Jag ska om några månader fylla 29 år och mycket har hunnit hända under denna tiden. Idag sitter jag här med en underbar fästman, i ett hus i Munkfors som vi köpt tillsammans och jag är nybliven mamma till lilla Melvin. Jag har haft körkort i 9 år, jag har ett bra jobb och mina drömmar är inte längre att vara känd eller rik. Men däremot har jag fått ett flertal av mina texter publicerade i olika tidningar som expressen, aftonbladet, nyheter24 och så vidare. Jag har också blivit intervjuad i både radio och tidningar för mina texter och min psykiska ohälsa.

Jag har gjort en enorm resa med mig själv, där jag bekämpat ångest, osäkerhet och dålig självkänsla. Jag har gått i mycket terapi, men besöken blir alltmer sällan då jag kommit så pass långt med mig själv att jag inte längre behöver det på samma sätt. Jag vill inte längre provocera med att visa hud eller att framställa mig själv som korkad. Jag har hittat mig själv, vem jag är och står för och idag är det viktigt för mig att vara en bra förebild. Idag är det viktigt för mig att engagera mig i frågor om jämställdhet och att alla ska få vara som de är, oavsett läggning, ursprung, kön, ekonomi och så vidare.

Under 10 år har det verkligen hänt otroligt mycket i mig själv och mitt liv och jag är väldigt stolt över den resan jag har gjort. Jag har fått mycket hjälp genom terapi, men det är jag själv som gjort största arbetet och verkligen lagt ner hela min själ i att börja må bättre och nu är det viktigaste för mig att vara en bra mamma och förebild för min lilla Melvin.

#1 - Bunny Therése

Ibland tänker jag på om man kunde gått tillbaka i tiden och berättat för sitt unga jag om hur allt kommer bli i framtiden, men å andra sidan är det en fantastisk känsla att få känna hur BRA allting är nu!

Hoppas ni bara myser och njuter hemma just nu <3

Svar: Ja men exakt. Ibland kanske det hade underlättat ens jobbigaste dagar att få veta att allt ordnar sig :)
Evah Åberg

#2 - Netti Starby

Oj det har verkligen hänt mycket för dig under dessa 10 år. Väldigt positiva saker och du är verkligen grym på att skriva! <3 Kramis

Svar: Åh tack så mycket :)
Evah Åberg

#3 - Emma

Du ska vara stolt över allt du har åstadkommit i ditt liv! Det blir aldrig som man tänkt sig men oftast blir det så mycket bättre ❤

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#4 - Tess

Så gripande inlägg, mobbning är aldrig ok :( jag blev mobbad av flera i klassen o i andra klasser.. utfryst osv

Svar: Tack så mycket :) Usch vad hemskt...
Evah Åberg

#5 - nouw.com/sannaevelyne

Vilket underbart inlägg att läsa - vad glad jag blir! Vilken kämpe du är och vad fantastiskt att du åstadkommit allt detta på 10 år!

Svar: Tack snälla, vad kul att du gillade det :)
Evah Åberg

#6 - TwinMom.se

Så roligt att se tillbaka och jämföra, även om det inte alls är kul att läsa om din studietid!
Tänk vad allt förändras med tiden!

Svar: Ja saker kan verkligen förändras :)
Evah Åberg

#7 - Moa Larsson

Vilket fint inlägg ändå - att du delar med dig av hur mycket som hänt på tio år. För tio år sedan kändes mitt liv som ett helt annat liv... Och det gör ont att ens tänka tillbaka, men det är bra att bli påmind ibland så att man inser hur långt man kommit.

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#8 - Diana

Ja tänk så mycket saker och ting kan förändras på 10 år...andra prioriteringar, andra drömmar...men inte mindre viktiga, naivitet har ersatts med erfarenhet och lite mer vishet.

Svar: Det har du rätt i :)
Evah Åberg

#9 - Madde

Det händer mycket på tio år. Tur man aldrig ger upp, det blir oftast bara bättre.

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#10 - ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★

Jag som följt dig ganska länge blir så glad av att läsa detta, du har kommit långt i livet. Drömmar förändras efter vägen, men bara för att en dröm ändras behöver det inte betyda att man gett upp något bara att man fått något annat och mer rätt. Tänk den du är idag, mot då. Hur hon du var då formats till dig idag det är stort :).

Svar: Ja det har du rätt i :)
Evah Åberg

#11 - Pauline Hurtig

åhw wow :D

Svar: :)
Evah Åberg

#12 - Hanna Karlsson

Vilken resa du gjort! Jag kommer ihåg att jag läst några av dina texter. Intressant att du skriver att du drömde om att bli storbloggare. Då såg jag dig som en storbloggare och jag var lite avundsjuk att du blivit publicerad. (Dock inte missunsam). Du ska verkligen vara stolt över den resa som du gjort.

Kram

Svar: Tack så mycket :) Haha vad olika man kan se det <3 Men man kanske alltid ser sig själv annorlunda än vad andra gör antar jag
Evah Åberg

#13 - Jessica

Men fy vilka hemska lärare du hade, såna människor ska inte jobba med människor i huvudtaget kan man ju tycka 😣❤️

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg

#14 - Jennifer

Verkligen stor skillnad på 10 år :)

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#15 - amanda

Vad härligt att läsa om din historia om ditt liv:) Skönt att du inte behöver gå till teraputen så ofta nu utan att du har lyckats på egen väg <3 blir så otroligt interspersed av dej <3

Svar: Tack snälla, gud vad glad jag blir :)
Evah Åberg

#16 - Emma Engström

Men guud juste, bilddagboken var inte igår haha! Minns vad jag verkligen älskade den sidan, nostalgi <3

Svar: Haha ja verkligen :)
Evah Åberg

#17 - Anonym

Hej!
Jag gick på samma gymnasium som dig fast är 3 år yngre än dig. Blev också mobbad sista året och läraren (mentorn) backade inte upp mig och gjorde svårare för min situation med betyg osv
Men känner mig starkare än någonsin och fått revansch och har fast jobb som jag älskar och mitt självförtroende o självkänsla är betydligt mkt bättre än förut!
Känner mig som en vinnare
Kram

Svar: Hej! Nej gud vad tråkigt att du också upplevt samma sak... Så mycket skit som hände på den skolan :/ Du ska verkligen vara stolt över dig själv. Kram <3
Evah Åberg

#18 - Annika

Vilken fin bild på Melvin. Roligt att du kommit så här långt med dig själv. Önskar dig en trevlig dag. Kram.

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#19 - Emmy

Jag har följt din blogg av och till under ett par år (kanske fem?) och minns så väl när ni skaffade huset samt hur du har kämpat. Du är en förebild för många och du har varit stark fast det absolut inte är lätt.

Jag är så glad att ditt liv har blivit så lyckat för dig, du är verkligen värd det. Det är verkligen tur att livet ändrar sig på tio år och jag hoppas verkligen att det fortsätter så för dig <3

Ta hand om dig och din familj!

Svar: Åh tack så mycket, gud vad glad jag blir <3
Evah Åberg

#20 - Pia

Vi blir alla klokare med åren, utvecklas, får nya värderingar och mår förhoppningsvis bättre. Tur det! Kram till dig och den lille!

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#21 - Annie - Stora Små Äventyr

Så fin resa, vilken skillnad :)

Svar: Ja verkligen :)
Evah Åberg

#22 - Jasmine

Ett så fint inlägg. Personligt. Glad att läsa att du trivs bra med livet som är nu.
Kram

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#23 - Delila

Ojj lika vacker då som nu!

Svar: Åh tack snälla :)
Evah Åberg

#24 - Jessica Högberg

Fint inlägg, viktigt. Hoppas ni alla har det toppen!

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#25 - Carolina

Vad roligt att läsa om hur du var för 10 år sedan och hur du är nu! :D

Svar: Kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#26 - Joakim Ramqvist Hallin

💘🙏💪

Svar: :)
Evah Åberg