Kommer jag tänka på detta när jag dör?

Jag dömer ofta mig själv, min kropp, mitt hem. Jag känner många dagar att jag inte duger. Att jag inte har ett nog fint hem och jag vet inte för vem jag tänker att det ska vara fint egentligen. Men så börjar jag tänka på vad jag kommer tänka på när jag ligger på dödsbädden. Kommer jag tänka på att jag inte hade det fint nog hemma? Kommer jag tänka på att jag inte hade en tillräckligt fin kropp? Kommer jag tänka på att jag inte hade tillräckligt med följare på instagram eller bloggen?

Troligtvis inte. Jag har så mycket att vara tacksam för. Jag har en underbar son som jag älskar mest av allt. Jag har en fästman. Jag har en villa. Jag har en fantastisk omgivning. Jag har körkort och bil. Jag lever. Det är så viktigt att inte glömma bort detta, vilket jag lätt kan göra när jag inte mår bra. I dessa oroliga tider så tror jag det är extra viktigt att verkligen vara tacksam och ta vara på det man har.

Det är det här jag ska tänka på på min dödsbädd

Jag kanske inte har det där perfekta instagramhemmet. Jag kanske inte har den där perfekta instagramkroppen. Jag kanske inte har det där perfekta instagramlivet, men jag lever och jag har ett liv som jag älskar och inte skulle vilja byta bort. Jag har tak över huvudet och mitt hem är faktiskt ganska fint trots allt. Jag har en kropp som tar mig dit jag vill, som kan bära och leka med min son. Som kan dansa, springa, skutta.

Och vet ni vad? - Det är faktiskt mer än tillräckligt. Det är ju det här jag ska tänka på på min dödsbädd. Alla fina minnen, alla underbara personer, alla skratt och det ska ju inte bara tänkas på när jag ligger på dödsbädden. Jag borde tänka på det redan nu och inte jämföra mig med andra. Livet är för kort för att tänka på att man inte är tillräcklig. Livet är för kort för att jämföra och inte vara nöjd.

#1 - Madde

Vi måste ändå se att vi duger som vi är. Har varken ett välstädat hem eller en snygg kropp, men det jag kommer tänka på är alla resor jag gjort, både själv och tillsammans med barn och barnbarn. Jag ska tänka på hur mycket jag skrattat, bjudit på mig själv, alla tokigheter som jag råkat ut för. Ska tänka på all lyx jag fått uppleva ( helt klart instagramsvänligt) men även knytkalasmiddagarna med grannarna då vi alla var ensamstående mammor.

Svar: Ja det är så viktigt att hålla dessa saker i minnet. Så fina saker du upplevt ❤
Evah Åberg

#2 - Fröken Rödlök

Det här försöker jag också tänka på! Många ute på instagram mår dåligt över att de inte har det där perfekta kontot som andra har.. Som blir ledsna när de inte har tillräckligt med följare, som lägger ner massa energi kring det här med algoritmer ex... Men jag försöker göra som du, och tänka på det som faktiskt är viktigt =)

Svar: Ja jag är en av dem men försöker rätta mig själv när jag tänker så
Evah Åberg

#3 - Netti Starby

Håller fullständigt med dig och det är viktigt att uppskatta det man har. <3 Kramis

Svar: Ja precis :)
Evah Åberg

#4 - Annika

Jag är också så glad och tacksam för att jag får vara frisk samt ha mat och tak över huvudet samt jobb och nära och kära omkring mig. Det är viktigt att se dessa saker och värdesätta de. Fina värderingar du har. Önskar dig en fortsatt trevlig vecka. Kram.

Svar: tack så mycket!
Evah Åberg

#5 - Diana Saelöen

Det är så sant att vi hellre ska tänka på att vara tacksamma. Sociala medier och perfekta hem och kroppar spelar ingen roll egentligen. Det som spelar roll är hur mycket tid du tillbringar med din son och fästman istället för att skapa det perfekta hemmet eller perfekta kroppen. Hur man prioriterar.... faktum är att vår tid är det viktigaste vi kan ge någon och medan vi ger dem vår tid ger de oss fantastiska upplevelser, minnen, skratt och tårar...att man gett sin tid och varit tacksam för det man har, det är sånt man vill tänka på på sin dödsbädd.

Svar: Så himla sant! Tack för att du delar med dig av dina kloka tankar
Evah Åberg

#6 - Lexochlogan

Jag känner så väl igen mig i allt du skriver, man vill ha allt, eller tänker att man vill ha det så men man måste inse vilket jag tror vi båda gör att allt är inte så bra som det ser ut, det är mycket fejk bakom och det finns ju folk som lever för att visa upp sig och sitt. Så nej vi skall vara nöjda att vi har allt det där, om ej instagram perfekt alla gånger, men verklighetsperfekt. Man skall tänka på det som är viktigt och det är familjen

Svar: Ja så är det ju givetvis vilket är väldigt lätt att glömma tyvärr...
Evah Åberg

#7 - Jessi

Du har så jävla rätt i ditt inlägget 👍☺️ Det är så mycket som vi är skapta till att göra & vara. Men det som är det viktigaste är att tänka på tilll sig själv. Hur mår jag? Hur trivs jag i mitt liv. Kommer jag vara stolt över mitt liv när jag blir gammal?
Det är så enkla frågor. Men inte så ofta vi tänker på det. Men borde det borde vi göra! Så kan vi bestämma att vi börjar göra ser nu.
Ta hand om dig! 🤗

Svar: Ja exakt så! Detsamma fina du!
Evah Åberg

#8 - ullie

ja men så känner jag oxå man har egentligen väldigt mycket att vara tacksam för så min vän säger ofta tänk va lyckligt lottad du är egentligen du behöver inte va ensam eller må dåligt själv o nä så är det ju
bara synd man hamnar i det där
o ja DU har så mysigt o en fin son o pojkvän ja knappt sett hi hi en ändå va nöjd

Svar: Ja det är hemskt att man har så svårt att se allt det där bra liksom....
Evah Åberg

#9 - Amanda

jag tror nog att man ska tänka mycket positivt om livet och att man ska inte tänka på onödiga saker och vara glad för det man har :)

Svar: Det tror jag med!
Evah Åberg

#10 - Natascha.bloggplatsen.se

Visst ska man vara tacksam för allt man har och inte lägga fokus på vad alla andra har❤️

Svar: Ja precis!
Evah Åberg

#11 - nouw.com/sannaevelyne

Så fint du skriver och så rätt! Tror många tänker att de inte duger eller är bra nog men i slutändan är det ju minnena och alla människor man haft i sin närhet som man kommer tänka på!

Svar: Tack så mycket. Ja men precis
Evah Åberg

#12 - Cecilia Johansson

Har tänkt den tanken också. "Vad kommer bli det absolut sista jag säger, innan jag dör?" Den meningen är lite stressande att tänka på.

Svar: Ja det kan jag hålla med om på sätt och vis
Evah Åberg

#13 - Enna

Känner att det är så viktigt att tänka på sig själv och det man själv mår bra av och inte fokusera så mycket på andra, utan bara inspireras av dem :)

Svar: Ja precis :)
Evah Åberg

#14 - Yolanda - Aspergers syndrom - Diktande....

Bra inlägg:)

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#15 - Amanda

Jag känner så igen mig i hur du tänker att jag inte duger eller är fint nog. Osv Tänker ibland mer på vad andra tycker och tänker än vad jag känner. Självklart är det viktigast vad du tycker och känner :)

Svar: Ja precis :)
Evah Åberg

#16 - Carolina

Bra skrivet! Jag håller med, jag kan lätt bli avundsjuk då andra gravida har perfekta ställen i sitt hem där de kan posera med sin gravidmage medan jag inte har sådana ytor i mitt radhus som gör att man kan få en perfekt bild. Men jag vill inte se det som så, utöver det är jag nöjd över mitt tillfälliga hem och jag är nöjd över min mitt liv där min man, min blivande son och min underbara ursprungsfamilj är med i <3
Tacksam även för att jag snart är färdigutbildad och tacksam för så mycket! :)

Svar: Tack så mycket! Förstår vad du menar. Jag tror att det inte är något fel i att vara avundsjuk, så länge det liksom inte tar över ens liv och att man blir missnöjd med sitt eget
Evah Åberg

#17 - Hilma Eklund

Vilket bra inlägg <3 Hoppas att du får en riktigt bra helg fina du. Kram!

Svar: Åh tack så mycket!
Evah Åberg

#18 - ❥ T'

Så himla bra och fint inlägg! Svårt att bortse från vissa saker som i slutändan kanske inte är det som betyder något.

Svar: Tack snälla! :)
Evah Åberg

#19 - Jasmine

Jag känner värme när jag läser ditt inlägg. Det är glädjande att ta del av vart livet har tagit dig. <3

Svar: Tack för dina ord. Fint att du kan relatera till min beskrivning av bebisbubblan.

Trevlig helg!
Kram

Svar: Tack, vad kul att höra!
Evah Åberg

#20 - Cecilia Johansson

Jag hoppas att jag känner mig nöjd med det jag hann med i livet när jag dör. Det vore en skön känsla.

Svar: Det hoppas jag med!
Evah Åberg

#21 - Blondina

Ja har så många drömmar som ja vill uppleva o vill ska slå i uppfyllelse innan ja dör :)

Svar: Det är bra :)
Evah Åberg