Livet kan ändras på en sekund

Livet kan verkligen ändras på en sekund, både till det bättre och sämre så klart. Men för mig har det verkligen ändrats till det bättre på så himla kort tid egentligen. Det är så intressant när man ser tillbaka på sitt liv och stunder där man trott att man alltid kommer att må dåligt, där man trott att saker aldrig kommer att ordna sig.

Mycket som hänt på tre år

Som de flesta av er vet så har jag ju krigat mot ångest och psykisk ohälsa i många år. Det har kommit och gått i olika perioder. Men 2017 tog livet en stor vändning. Efter många år av ångest, ledsamhet och ensamhet så vågade jag säga ifrån till människor som behandlade mig illa, inklusive den terapeuten jag då gick hos. Jag fick börja hos den terapeuten jag går hos än idag och det har verkligen hjälpt mig så mycket på vägen. 2017 träffade jag ju även min sambo Dennis. Sen har liksom livet flutit på, med både med och motgångar så klart. Men på bara tre år har jag gått från singel, ångestfylld, ensam, osäker till att bli husägare, flytta till en annan ort, bli sambo och förlovad, bli mamma, bli säkrare i mig själv och allmänt må bättre.

Det mesta löser sig på vägen

Det är så lätt när man sitter där i sitt dåliga mående att man tror att det kommer vara så för alltid. Att man aldrig kommer få känna lycka eller få må bra, men tro mig när jag säger att det mesta faktiskt löser sig på ett eller annat sätt och saker kommer när man väl är redo för det. Det mesta av det jag faktiskt oroat mig för har inte inträffat. Det är bara min hjärna som skapat problemen i förväg för att jag varit så rädd för att vara lycklig och må bra. Jag har varit så rädd för att det ska tas ifrån mig om jag vågar känna lycka och jag kan till viss del känna detta än idag, men jag är medveten om det och jag är medveten om att det inte gynnar mig att tänka så. Det gynnar mig inte att vara orolig för något som inte har hänt och kanske inte kommer att hända heller, för då tar det bara bort den lyckan jag skulle kunna känna just här och just nu. Jag har rätt att må bra och vara lycklig och då ska jag inte hindra mig själv att vara det.

Dina drömmar kan uppfyllas snabbare än vad du tror så sluta inte drömma och hoppas. Sluta inte kämpa. Ha tålamod.

#1 - Emelie

Det är ett svårt men viktigt steg att säga upp de bekantskaper som hämmar och skadar istället för att gynna och stärka. Kram🤍

Svar: Ja så är det ju! Kram
Evah Åberg

#2 - Therese Carlsson

Vad jobbigt det låter. Jag vet inte hur det är att ha psykisk ohälsa men jag tycker du är en riktig kämpe som jobbar med sig själv och går till kurator och pratar med

Svar: Tusen tack! ❤
Evah Åberg

#3 - Tess

Man ska alltid säga ifrån o bryta när en person behandlar en illa. Minsta illa beteende o ja år o håller mig undan. Sen folk som behandlat mig illa förr som ja inte litar på de kommer inte tillbaka in i mitt liv igen. Stå på dig gumman du är grym de har jag alltid tyckt ♥️

Svar: Ja jag håller med dig! Detsamma vännen ❤
Evah Åberg

#4 - Elin | Gett ut självbiografin "Genomskinlig grå"

Känner så väl igen mig själv i det du skriver. & helt plötsligt har man fått känna den där lyckan som man längtat efter att känna på riktigt. Även om den är läskig efter alla år av depression så är den idag underbar att känna.

Svar: Ja exakt så!
Evah Åberg

#5 - Netti Starby

Ja mycket löser sig på vägen och det har jag märkt genom livet. Härligt att du äntligen fick din familj och önskar dig all lycka i framtiden <3 Kramis

Svar: Tack fina du och detsamma <3
Evah Åberg

#6 - Annika

Det är så sant som du skriver. Vilken fin bild på din son. Bra att du inger hopp för de som mår dåligt med det du skriver och berättar utifrån dina egna livserfarenheter. Kram.

Svar: tack så mycket :)
Evah Åberg

#7 - Diana Saelöen

Det är underbart att läsa att saker har blivit så mycket bättre på några år. Men ytterst tråkigt när jag förstår att du hade en terapeut som faktiskt inte var bra för dig, heja dig som till slut klarade att säga i från både till terapeut och andra som inte var bra för dig

Svar: Ja det var en jobbig tid och något som faktiskt kan ge mig ångest än idag hur jag faktiskt blev behandlad...
Evah Åberg

#8 - ★Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! ★

Visst är det så att livet förändras och på ganska kort tid kan saker bli bättre :). Det är jättebra, och skönt för dig att så mycket blev bättre :).

Svar: Ja så är det ju 😊
Evah Åberg

#9 - Amanda

Så himla sant, mycket av det jag har varit rädd för har nu också inträffat. Men jag kan ibland bli rädd att det ska tas ifrån mig och att jag ska bli ensam igen. Självklart vet jag att det är min hjärna som spökar med mig. :)

Svar: Ja den där rädslan är verkligen jobbig och påfrestande...
Evah Åberg

#10 - Malin Moen

Så starkt och viktigt ämne. Inte många som skriver om psykisk ohälsa och vi alla går igenom någon form utav det. Går igenom en tung period med. Försökt få ett syskon åt sonen och lyckades äntligen bli gravid två gånger på ett tre månader. Vilket båda slutade i missfall. Haft sådan ångest och mått så dåligt länge. Men du har rätt med att inte ge upp om sina drömmar utan kämpa vidare.

Svar: Åh jag beklagar ❤ Håller tummarna för att det snart går bra!
Evah Åberg

#11 - Madde

Livet går upp och ner, så är det för alla. Så glad för din skull, och bra att du visar för andra unga tjejer att allt kan bli bra.

Svar: Tack så mycket 😊
Evah Åberg

#12 - Jessi

Åå jag känner igen mig så i vad du skriver om 😊💕. Men livet är så att kämpa & hoppas. Ha en bra söndag! Kram 🤗

Svar: Ja men precis. Tack detsamma ❤
Evah Åberg

#13 - Amanda

Bar jobbat av dej som kämpar så med det :) Hoppas jag med tar mej ditt en dag skönt att du jobbat med dej själv och fått en bra hjälp

Svar: Tack så mycket! Det är jag säker på att du gör ❤
Evah Åberg

#14 - ullie

men åhh lilla söta har blivit så stor kille gud så söt
ja du det är många ggr man skrämmer upp sej själv tänker på fel saker och sen inte sluta
åh va fina ni är på bilden en dålig period ja ser här me kramar

Svar: Ja han är helt underbar :)
Evah Åberg

#15 - enna

Vilken sötis du har :)

Svar: Åh tack :)
Evah Åberg

#16 - ❥ T'

Så himla bra inlägg! Man ser inte alltid vad som förändrats, förrän man tittar tillbaka och ser hur saker har varit.

Svar: Tack snälla! Ja men exakt :)
Evah Åberg

#17 - Flisan

Så söt <3

Svar: Visst är han :)
Evah Åberg

#18 - Jasmine

<3 Jag är så glad för din skull.
Superfin bild på er lille son. Den bodyn har även vi köpt till vår prins. :)

Svar: Tack för dina ord till min förlossningsberättelse. Skönt att kunna relatera. :)

Kram

Svar: Tusen tack! :)
Evah Åberg