Skrivandet är en trygg plats för mig

Jag tror att bekräftelse är väldigt viktigt för de flesta människor. Både att kunna bekräfta sig själv, men också att bli bekräftad av andra. Jag har varit väldigt dålig på att bekräfta mig själv genom åren, trots att jag tränat mycket på det. Jag har sällan känt mig bra på saker och kanske inte fått höra tillräckligt ofta att jag är bra, värdefull och duktig heller. Men skrivandet är något som jag oftast känt mig trygg i, även om det kommer och går i perioder. Vissa stunder får jag inte ned en rad för jag bara kritiserar mina egna texter, medan andra stunder så flödar det bara.

Helt plötsligt blev jag sedd, hörd och bekräftad

Det är inte heller så många i min närhet som brytt sig om mitt skrivande genom åren. De flesta vet att jag bloggar och att jag skrivit texter för olika tidningar, men det är inte så många som varken peppat, delat, läst eller gratulerat, vilket så klart gjort mig lite ledsen då skrivandet är en sådan viktig del för mig.

Men så en dag blev jag kontaktad av en tidning för att de ville publicera en av mina texter och efter det flöt det bara på. Text efter text blev publicerad och ibland fick jag även skriva texter specifikt till just den tidningen. Helt plötsligt blev jag sedd, hörd och bekräftad. Människor började följa mig för att de faktiskt gillade vad jag hade att säga och jag växte så enormt mycket i samband med det här. Från att gå från att vara en person som knappt våga säga mina åsikter, till att nu våga publicera mina åsikter och tankar i olika tidningar.

Skrivandet är det enda jag känner mig riktigt bra på

Skrivandet har egentligen varit det enda som jag faktiskt känt mig riktigt bra på, vilket i sig är ganska sorgligt egentligen då jag borde kunna känna mig bra på massor av saker. Men jag tror det beror mycket på att jag både är dålig på att bekräfta mig själv, men också att skrivandet i stort sett är det enda som andra på riktigt bekräftat och tagit del av. Där jag nått ut till människor, även om jag inte känner dem och där jag fått fina meddelanden över hur mina texter träffar dem i hjärtat. Skrivandet kommer alltid vara väldigt viktigt för mig, då det är på det sättet jag uttrycker mig som bäst. Men jag hoppas att jag snart kan känna mig duktig på fler saker, att jag blir bättre på att bekräfta mig själv och jag faktiskt är bra som jag är, att jag är duktig på massor av saker.

 
Några av mina artiklar 
#1 - linda_odelmar@live.se

Alltid kul att bli bekräftad när man skriver, fast det är nog bra om man har något annat som ger värde i livet också, jag skriver bara för att det är kul, roligt att folk gillar och har åsikter om det man skrivit så klart det är ju alltid bra om någon bekräftar det man gillar att göra::

Svar: Ja alltså min son är ju viktigare än allt men att skriva är något som jag älskar att göra och som jag trivs med
Evah Åberg

#2 - Madde

Att du skrivit i tidningar mm hade jag ingen aning om. Grymt bra jobbat. Däremot har jag alltid gillat din blogg och det jag gillar hos dig är att jag vet att du haft det tufft, men har aldrig känt att du fastnat i det utan mer hur man tar sig därifrån. Tror det är viktigare många gånger. Återigen igen stort grattis till dina framgångar.

Svar: Tack så mycket! Vad glad jag blir :)
Evah Åberg

#3 - Elin | Gett ut självbiografin "Genomskinlig grå"

Älskar när det bara flödar på när man skriver. & som du säker när man gett ut nåt, skrivit en krönika, skrivit en bok & få underbara kommentarer om det man gjort. Man lever verkligen på det ett bra tag. Man känner sig uppskattad.

Svar: Ja exakt! :)
Evah Åberg

#4 - nouw.com/sannaevelyne

Jag är också extremt dålig på att bekräfta migsjälv, det är ju så mycket lättare att klanka ner vilket är jätte dåligt! Vad roligt att dina texter blivit så uppskattade och att tidningen ber dig skriva. Stort grattis:)

Svar: Tack fina du :)
Evah Åberg

#5 - Therese Carlsson

Det är alltid kul att bli bekräftad och sedd och hörd . Jag är en person som gillar att få bekräftelse för det jag gör 😊

Svar: Samma här :)
Evah Åberg

#6 - charlottelinden.se

Jag tror, precis som du, att vi alla behöver få känna oss bekräftade både av andra och oss själva. Men just den sistnämnda biten faller så ofta bort. Ofta är vi så upptagna med att jaga bekräftelse från andra att vi helt missar att anledningen till att vi ofta söker det så starkt är för att vi saknar självbekräftelsen. Jag behöver också bli mycket bättre på att bekräfta mig själv! <3

Svar: Ja men exakt. Jag tränar verkligen på detta men det är svårt...
Evah Åberg

#7 - Amanda

Känner igen mig, många vet att jag bloggar men tänker inte så mycket på det. Tycker att det inte är ett jobb och tycker jag borde göra mer kreativa saker. Så förstår dig mycket väl. :)

Svar: Ja det är tråkigt när folk ser det så...
Evah Åberg

#8 - corkystyle

Håller med om att man behöver bli bekräftad och sedd. Du är helt klart suverän att skriva.

Svar: Tack, vad glad jag blir :)
Evah Åberg

#9 - Jessi

Det är sorgligt att i just skrivandet så känner du dig bra på något.
Men det är sant. I dagens samhälle söker vi bekräftelse. Det är för att samhället är så skruvat. Tror jag.

Svar: Jag tänker att bekräftelse är en del i människans natur då vi ändå är flockdjur, men däremot tycker jag det är synd att kraven på en från samhället är så stora och att man tyvärr är dålig på att bekräfta sig själv i regel
Evah Åberg

#10 - Netti Starby

Du är verkligen grym på att skriva och skriver alltid så intressanta artiklar från hela ditt hjärta. Tycker att det är så himla roligt att du har varit med i tidningar och du är en kämpe! <3 Kramis

Svar: Tusen tack fina du!
Evah Åberg

#11 - Jasmine

Vad kul att du fått bekräftat att du är duktig på skrivandet - jag håller med! Du är dessutom bra på så mycket mer, det hoppas jag att du inser. <3

Svar: Tack för din visade omtanke. Glad att du gillade bilden från gravidfotograferingen - tack.

Kram

Svar: Tack fina du <3
Evah Åberg