Att bli medveten om sina tankar

Jag tror det är viktigt att bli medveten om sitt tankesätt, hur man tänker och agerar i olika situationer. Tankar är ju något vi många gånger tänker automatiskt utan att vara medvetna om det. Jag tror också det är viktigt att veta att man inte är det man tänker alla gånger. Detta är något jag personligen jobbar mycket med just nu för tankens kraft är så mycket större än vad man kan tro.

Låt ske det som sker

Som jag nämnde i mitt förra inlägg så har det stundvis varit väldigt tufft för mig att bli förälder. Jag har tvivlat mycket på mig själv och skapat så mycket onödig oro hos mig själv för att jag stressar upp mig och oroar mig inför något jag inte kan påverka. Därför försöker jag varje dag, flera gånger om dagen nu att bryta mina dåliga tankar när de väl kommer. Jag försöker tänka: "Jag klarar detta. Oavsett vad som än händer så klarar jag detta." Jag vet ju liksom inte om det kommer bli en dålig natt eller en jobbig dag med mycket skrik, men oavsett om det blir det eller inte så kommer jag klara det och det är så här det är liksom. Detta är saker som ligger utanför min kontroll så jag måste bara släppa taget och bli medveten om hur många gånger jag faktiskt automatiskt tänker negativt och oroar mig. Jag måste tänka att jag ska låta ske det som sker.

Jag är bra

Jag säger till mig själv varje dag nu att jag ÄR en bra mamma. Jag ÄR en bra människa och jag ÄR stark. Oavsett vad min hjärna än vill intala mig andra saker så ÄR jag bra och jag klarar detta. Så detta är nog mitt största projekt just nu, att faktiskt bli medveten om de stunder jag tänker negativt och försöka byta ut den tanken och avdramatisera mina känslor och tankar lite. Inte mata dem mer liksom. Känslor är bara känslor och tankar är bara tankar.

Jag klarar så mycket mer än vad jag tror och jag ska fortsätta säga detta till mig själv varje dag. Jag ska klara detta och faktiskt hitta det där lugnet som jag så gärna vill.