Mina bästa tips för att förbättra en dålig dag
 • Acceptera att det är en dålig dag. - Det är okej att vara trött, ledsen, arg eller vad man nu kan vara och ibland behöver man bara acceptera att det är så. Det är inte farligt att vara trött eller ledsen och det går över. Vissa dagar är sämre och ibland måste man bara hitta acceptansen för att det är så för att det ska vara lättare att hantera. Något jag jobbar på som småbarnsförälder kan jag säga.

Ta en promenad i friska luften. - Att få lite ny och fräsch luft i lungorna och att faktiskt röra på sig kan faktiskt göra stor skillnad för ens humör. Man kommer också ifrån sin vardag lite och får se lite andra vyer.

Städa. - Jag vet inte hur det är för dig som läser detta, men jag mår mycket bättre när det är ordning och reda och rent och fräscht runtom mig. Om jag har en dålig dag försöker jag aktivera mig genom att plocka och städa för jag vet att jag kommer känna mer ångest om det är rörigt och smutsigt. Att plocka och städa får mig också att skingra tankarna.

Få ut dina känslor. - Gråt, skriv, skrik, måla eller vad som nu gör att dina känslor kommer fram. Ibland är det bara så viktigt att få fram det man känner och få släppa på det lite. Så länge du inte skadar dig själv eller någon annan så är de flesta sätt att få ut sina känslor bra tänker jag.

#1 - Madde

Bra tips det där. Det viktigaste är att acceptera det. Fysisk aktivitet är något som funkar för mig också. Typ köra spinning osv.

Svar: Ja det kan verkligen göra skillnad för ens mående faktiskt
Evah Åberg

#2 - Blondina

Jag har märkt att städa med musik i öronen funkar asbra när man har en dålig dag, promenad med musik i öronen eller en bra film som man vet att man mår bra av :) Sen att prata med en vän om alla känslor o tankar :) Bra inlägg tror fler behöver lite hjälp en dålig dag!

Svar: Tack så mycket 😊 Ja musik hjälper mig också mycket faktiskt
Evah Åberg

#3 - Amanda (Swedish Passport)

Åh, att städa är ju verkligen världens bästa grej! Att en så liten och simpel sak egentligen kan bidra med så mycket välmående :)

Svar: Ja jag håller med dig :)
Evah Åberg

#4 - ❥ T'

Vilka bra tips!

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#5 - Fröken Rödlök

Många gånger tror jag att jag accepterar att det är en dålig dag men samtidigt mår jag bara sämre av det. Känner att jag får ångest av att jag inte gör det jag borde göra även om jag vet att det är en dålig dag och inte ett dåligt liv och att det jag hade tänkt göra även går att göra dagen efter =)

Svar: Förstår vad du menar. Jag kan också känna så, men som du skriver så går det ju att göra det man tänkt senare. Ibland måste man få släppa allt också
Evah Åberg

#6 - Enna

Så bra tips som jag verkligen håller med dig om :)

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#7 - fighterwomen85

Har jag dålig dag. Så accepterar jag det bara. Har jag åxå en dag då jag gråter. Så tillåter jag mig att gråta. Oftast känns det så mycket bättre efteråt.
Om man förebygger att träna & vara ute i luften så minskar dem mindre dagarna 🙂💕

Svar: Ja det är så viktigt att tillåta sig att må dåligt ibland :)
Evah Åberg

#8 - bloggenommaria.blogg.se

'Jag städar ofta för ATT jag mår dåligt, typ som att det inre kaoset skulle bli bättre om omgivningen är i ordning. Vet flera som gör så så är kanske inte så konstig reaktion

Svar: Jag mår bättre om det är ordning och reda för kaoset på insidan blir ofta värre för mig om det är rörigt, som jag skrev i inlägget
Evah Åberg

#9 - Cecilia Johansson

Många bra tips! Ibland händer det att jag lyssnar på musik. Då kommer tårarna. Pressar jag mig för långt då brister det för mig.

Svar: Tack så mycket :) Händer mig också
Evah Åberg

#10 - Diana Saelöen

Bra tips... själv får jag panik och oro inom mig när det är alltför mycket ordning och reda omkring mig - det får inte vara alltför rörigt men inte heller alltför perfekt.
Det där med att få ut sia känslor är jag världssämst på, det händer ALDRIG, och jag visar aldrig utåt vad jag egentligen känner... det är säkert inte bra men inget jag kan ändra.

Svar: Vad Olika man kan vara :)
Evah Åberg

#11 - Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, Finporslin & pudelliv

Det med städning håller jag absolut med om. Få saker är så sköna att få gjorda som just städning när man är nedstämd. När jag var utmattad hade jag en liafa där städning var en av sakerna jag gjorde regelbundet för att må bättre.

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg

#12 - petra

Så bra tips och det är verkligen bara att acceptera en dålig dag i bland även om det känns trist, så viktigt inlägg,kram

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#13 - Lexochlogan

Riktigt bra tips, jag håller med om alltihop när det kommer till mig själv i alla fall. En promenad funkar alltid, jag har gått ut de gånger jag varit arg och frustrerad, musik i öronen och sen bara gått gråtit och gått. Gör underverk

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg

#14 - Jasmine

Bra tips! Acceptans är något jag jobbar mycket med. Promenader är något jag försöker ta mig ut på dagligen, dock är vissa dagar sådana att promenad känns för övermäktigt.

Fin bild på dig! <3

Svar: Tack, glad att du gillade sidorna i min bullet journal.

Kram

Svar: tack så mycket! <3
Evah Åberg

#15 - Josäfin

superbra tips!! promenad och att bara acceptera att det är en dålig dag är mina to-go-to

Svar: Tack så mycket :)
Evah Åberg