Saker som blivit bättre sen jag fick barn

Det pratas ganska ofta om hur jobbigt det är med barn och jag pratar också titt som tätt om det, vilket man så klart ska få göra. Det ÄR jobbigt att ha barn, men det är också helt fantastiskt och underbart. Så jag tänkte faktiskt skriva en lista på vad som blivit bättre i mitt liv sen jag blev mamma, förutom Melvin och att jag blev mamma då så klart haha.

Jag har verkligen börjat tycka om vardagslyx. - Jag tycker verkligen det är så viktigt nu att försöka ta vara på saker. Det kan vara allt ifrån att göra en god smörgås och äta i sängen med sambon till att gå ut på restaurang en tisdag eller sitta ute på altanen och bara njuta av värmen. Dessa små sakerna gör liksom att jag orkar med vardagen mer och jag vill liksom "unna" mig saker nu.

Jag har blivit bättre på att sopsortera. - När man har blöjbarn så tar blöjorna oftast väldigt mycket plats i soptunnan (vi bor i villa) och för att slippa betala extra för en större soptunna så försöker jag verkligen bli ännu bättre på att sopsortera, vilket både är bra för miljön och plånboken.

Jag är ute oftare och får frisk luft. - Jag försöker promenera med barnvagnen minst varannan dag och sen är vi ju ute och leker också så klart så jag får verkligen så mycket mer frisk luft nu än innan. Har verkligen börjat uppskatta promenaderna på ett annat sätt nu.

Jag vill ha ännu mer ordning. - Jag har alltid varit en ordningsam människa, men sen jag blev mamma tycker jag ännu mer om att ha det städat och fint, både inne och i trädgården. Jag bryr mig mycket mer om trädgården nu än jag gjorde innan och tycker det är kul att få tänka ut hur vi ska fixa på utsidan.

Mitt liv har fått en mening. - Det är ju inte så att jag kände att jag inte hade något att leva för innan, men sen Melvin kom så har livet verkligen fått en helt annan mening. Även om jag ibland tappar tålamodet, är trött och känner att jag vill flytta till en öde ö, så ÄR han det bästa som hänt mig. Jag kan ibland fundera på vad jag gjorde innan och de dagar där det känns för mäktigt brukar jag tänka på vad tråkigt jag hade innan han föddes och då känns det lite lättare igen.

 

 
#1 - Jessifri85

Tack för att du tar upp dem positiva sakerna till att vara mamma 🙏🏻🙂. Det kan vara annars mycket negativt prat om det. Kan jag tycka. Härligt att du kan se mycket positivt i att vara mamma ❤️
Ta hand om dig & din fina familj 🌸

Svar: Det är ju jobbigt så klart men det positiva väger ju upp det jobbiga. Kram!
Evah Åberg

#2 - Yasmine mamma till dennis och Angelina

Livet är verkligen underbart med barn. Älskar också vardagslyx - just det är så sjukt viktigt

Svar: Håller med dig!
Evah Åberg

#3 - Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv

Precis så där är det när ens liv blir att vara förälder. Det finns ju verkligen så mycket fint med den saken. Även att få följa en människa gå från liten individ till stor individ, känna stolthet och glädje.

Svar: Ja jag håller med!
Evah Åberg

#4 - Mirre

Jag känner igen mig på många plan kände också så att livet fick en anna mening när man fick barn trots att det var extremt tufft i början också, eller det är det av och på, men just i början

Svar: Jag tyckte nästan det var lättare i början faktiskt. Nu är han ju mer en egen individ med egen vilja så det blir ju lite svårare situationer nu tycker jag
Evah Åberg

#5 - Mina

Livet får verkligen en annan mening när man får barn. Det är som du skriver jobbigt, men det allra bästa man kan vara med om.

Svar: Ja verkligen!
Evah Åberg

#6 - corkystyle

Så bra att du räknar upp vad som blivit bättre sen du fick barn. Förstår att du känner livet fått en mening eftersom du lever för ditt barn nu. Sopsortera är jag ganska dålig på men önskade jag kunde bli bättre på. Att vara ute är jag bra på tycker jag då jag går promenader dagligen. Jag har själv blivit bättre på att ha ordning då jag stökar inte till det lika mycket längre.

Svar: Så skönt med promenader tycker jag! Ska försöka komma ut ännu mer tänkte jag :)
Evah Åberg