Jag är tillbaka + en stor nyhet

Hej! Gud vad längesen det var jag uppdaterade här inne. Det har liksom gått över ett år sen... Har nog aldrig varit borta från bloggen så här länge. Men har inte haft någon inspiration eller lust att skriva faktiskt. Har många gånger tänkt att jag ska starta datorn och skriva något, men har inte blivit av.

Men... Det har faktiskt hänt en ganska stor grej nu den här sommaren. Jag är nämligen gravid igen. Melvin ska alltså bli storebror i februari 2023. Det känns helt sjukt egentligen, att jag ska bli tvåbarnsmamma om bara några månader. Jag är nu i vecka 14 och förra veckan var vi på vårt första ultraljud. Jag började gråta när jag såg bebisen i magen, att hjärtat slog och att den verkar må bra.

 
Jag har mått så dåligt denna graviditeten hittills. Jag opererade ju bort min sköldkörtel som barn och äter därför medicin som ska ersätta den. Men i graviditetsvecka 5 ungefär upptäcktes det att mitt TSH-värde låg alldeles för högt, vilket innebär att jag har för lite sköldkörtelhormon och att min dos på medicinen måste höjas. Jag fick därför höja dosen och ta nya prover igen. De proverna visade också dock för högt TSH så jag fick höja dosen ytterligare och har sen dess mått lite bättre i alla fall. Oron för bebisen minskade också när allt såg bra ut på ultraljudet av vad de kunde se hittills. De visste inte riktigt hur bebisen skulle påverkas av mitt höga TSH så det var en lättnad att se att allt såg bra ut än så länge. Eventuellt får jag några fler ultraljud än vanligt då jag även denna graviditet räknas som högriskgraviditet och de vill ha så bra koll som möjligt. Utöver det så har jag varit extremt trött och mått väldigt illa. Inte kräkts så mycket som förra graviditeten dock.

Tänk att för några år sen satt jag hemma och var orolig för att jag aldrig skulle träffa någon, aldrig få bilda familj eller få leva det liv jag ville, men om några månader är jag tvåbarnsmamma... Min lilla Melvin ska bli storebror...

Nu hoppas jag att kunna fortsätta uppdatera här inne lite mer igen då jag faktiskt saknar att blogga. Vi hörs mer i ett annat inlägg! Kram så länge