Jag är tillbaka + en stor nyhet

Hej! Gud vad längesen det var jag uppdaterade här inne. Det har liksom gått över ett år sen... Har nog aldrig varit borta från bloggen så här länge. Men har inte haft någon inspiration eller lust att skriva faktiskt. Har många gånger tänkt att jag ska starta datorn och skriva något, men har inte blivit av.

Men... Det har faktiskt hänt en ganska stor grej nu den här sommaren. Jag är nämligen gravid igen. Melvin ska alltså bli storebror i februari 2023. Det känns helt sjukt egentligen, att jag ska bli tvåbarnsmamma om bara några månader. Jag är nu i vecka 14 och förra veckan var vi på vårt första ultraljud. Jag började gråta när jag såg bebisen i magen, att hjärtat slog och att den verkar må bra.

 
Jag har mått så dåligt denna graviditeten hittills. Jag opererade ju bort min sköldkörtel som barn och äter därför medicin som ska ersätta den. Men i graviditetsvecka 5 ungefär upptäcktes det att mitt TSH-värde låg alldeles för högt, vilket innebär att jag har för lite sköldkörtelhormon och att min dos på medicinen måste höjas. Jag fick därför höja dosen och ta nya prover igen. De proverna visade också dock för högt TSH så jag fick höja dosen ytterligare och har sen dess mått lite bättre i alla fall. Oron för bebisen minskade också när allt såg bra ut på ultraljudet av vad de kunde se hittills. De visste inte riktigt hur bebisen skulle påverkas av mitt höga TSH så det var en lättnad att se att allt såg bra ut än så länge. Eventuellt får jag några fler ultraljud än vanligt då jag även denna graviditet räknas som högriskgraviditet och de vill ha så bra koll som möjligt. Utöver det så har jag varit extremt trött och mått väldigt illa. Inte kräkts så mycket som förra graviditeten dock.

Tänk att för några år sen satt jag hemma och var orolig för att jag aldrig skulle träffa någon, aldrig få bilda familj eller få leva det liv jag ville, men om några månader är jag tvåbarnsmamma... Min lilla Melvin ska bli storebror...

Nu hoppas jag att kunna fortsätta uppdatera här inne lite mer igen då jag faktiskt saknar att blogga. Vi hörs mer i ett annat inlägg! Kram så länge

#1 - Madde

Stort grattis. Det här är du verkligen värd. Så kul att se att du är tillbaka igen.

Svar: Tack snälla ♥️
Evah Åberg

#2 - Anonym

Grattis fina du!

Svar: Tack så mycket 🥰
Evah Åberg

#3 - Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv

Grattis!

Fy då att du har problem med din medicinering. Är det levaxin du tar för att höja eller något annat. Förståelse att det inte är så kul och har varit en oro.

Svar: Tack så mycket. 🥰 Det är levaxin jag tar och nu för att höja mitt sköldkörtelhormon och när jag har rätt mängd sköldkörtelhormon så sänks mitt tsh-värde.
Evah Åberg

#4 - corksystyle

Grattis! Det är ju bra att de vill ha extra koll på bebisen inne i din mage. Det är sådana här situationer man är glad att man bor i Sverige och att vi har sådan koll på graviditeter. Kul att du är tillbaka men förstår att det kan bli så att man varken har inspiration eller lust att blogga. Ser fram emot att läsa nya inlägg om hur det går med bebisen och allt runtomkring.

Svar: Tack så mycket 🥰 Ja men verkligen! Vad glad jag blir ♥️
Evah Åberg

#5 - Anonym

Kul o följa gravidresan o så grattis till er

Svar: Tack, vad kul att du tycker det :)
Evah Åberg

#6 - Annie

Grattis! Hoppas allt kommer gå bra med dig och bebisen :) kul se dig här igen!

Svar: Tack så mycket! :)
Evah Åberg

#7 - Jessifri85

Kul att se ett inlägg från dig! 😃 Grattis till graviditeten 🤗.
Drygt att THS har krånglat. Men skönt att det nu är ordning på det & att barnet mår bra.
Dem tankarna hade jag med för några år sen. Att jag aldrig skulle hitta någon på det bo i hus. Dem var mina stora drömmar. Nu sitter jag här med sambo & i hus 🥰.

Ta hand om dig! 🌸

Svar: Tack så mycket! :)
Evah Åberg

#8 - Enna

Men vad kul att höra! Stort grattis <3

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#9 - Ayanna

Grattis <3

Svar: Tackar :)
Evah Åberg

#10 - Jasmine

Vad roligt att ha dig tillbaka! Stort grattis till graviditeten.
Kram

Svar: Tack snälla :)
Evah Åberg

#11 - Amanda (Swedish Passport)

Nej men åh så kul, stort grattis! :D

Svar: Tack så mycket! :)
Evah Åberg